Leukste uitje

Geplaatst op: 29-06-2023

Verkiezing Leukste uitje van Overijssel 2024

De ANWB heeft ons genomineerd voor het Leukste uitje van Overijssel 2024.

De verkiezing voor Leukste uitje is een initiatief van ANWB. Alle leden van ANWB, maar ook niet leden kunnen stemmen. De categorie waar Enterse Zomp met onze vaarlocaties in Enter, Rijssen en Hellendoorn aan meedoet is ‘Leukste uitje van Overijssel’.

Tot en met 29 oktober kan gestemd worden. De rechtstreekse link om op ons uitje te stemmen is: https://www.anwbleuksteuitje.nl/scheepswerf-de-enterse-waarf 

Ook zo enthousiast over de Enterse Zomp met al zijn mogelijkheden?

Jouw stem maakt het verschil, stem op ons.

  

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder